Navštíveno 10408x

16.03.2011, 20:05 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-03-16 20:06:06
Taky už Vám přišel dopis od soudu, že máte zaplatit exekutorovi, kvůli dluhu u společnosti WGL invest? Nedávno přišlo mamce, že má u nich dluh 687Kč a že musí uhradit s poplatky, úroky, právním zastoupením, exekutorovi nějakých 21206Kč. Vůbec netušila co je to za dluh. Pohledal na internetu a našel tohle:
[ Link ] . Jedná se o podvod. Nechápu jak v dnešní době může soud vydat rozsudek a nutit občana zaplatit smyšlenej dluh navýšenej o nesmyslnou částku. Nejdřív jsem si myslel,že celej dopis je podvod,ale co jsem přečetl diskuzi, tak se tímhle opravdu soud zabýva. Vždyť u soudu musí být inteligentní lidé, tohle mi spíš připomíná stádo ovcí. Pokud se člověk do 15dní neodvolá, tak to opravdu musí zaplatit. A to si vemte kolik lidí stáhne ocas a opravdu zaplatí.
Dokonce na netu je k dispozici zdarma advokát, který občanům v týhle kauze pomůže viz
[ Link ] Asi jsem přišel na solidní způsob obživy. Začnu k soudu podávat nesmyslný žaloby a budu čekat kolik lidí zaplatí :)
se pak nemůžou divit, že si člověk obstará kvér a jde na věc.
Takovyho ko*ota by meli odstrelit. Pravni vycuranek.
Jsou to hajzlové, ale na druhou stranu soud asi nemá žádnej nástroj, aby sebemenší pohledávku zkoumal, jestli je nebo není oprávněná atd. Holt ta firma spoléhá na to, že lidi jsou stádo ovcí a zaplatí, i když vlastně neví co a proč... je to smutný a neetický, ale těžko se s tím něco udělá.
Pročítám si tu diskuzi a zjistil jsem:
Jedná se o Flexi pojištění České spořitelny, které bylo uzavřeno s klienty a ty ho neplatili. Česká spořitelna pohledávky prodala společnosti WGL, kterou zastupuje Petr Gallat.
Když si lidi zašli na soud omrknout spis, kde je i smlouva o pojištění, tak zjistili, že na tý smlouvě chybí jejich podpis! Nechápu jak to soud může uznat jako důkaz smlouvu, kde není podpis klienta :D.
Je to dluh z roku 2000-2002, takže se stačí odvolat s tím, že je to promlčený, zmrd Gallat žalobu stáhne a je vše OK, jenže spousta lidí se neodvolá, nebo o dopise ani neví a přijde jim rozsudek a musí zaplatit!
Sice nemusím TV NOVA, ale napsal jsem do Občanskýho juda, tak jsem zvědavej.
Nechápu jak se něco takovýho může stát, ani si netroufnu odhadnout, kolik už WGL od lidí vybrala.

16.03.2011, 21:08 |
TROY ať žije českej banánistán
Dopis přišel tenhle tejden, ale v dopise je datum 2.března, tak snad se stačíme odvolat. V tý diskuzi jsou i příspěvky důchodců, který si museli zřídit splátkovej kalendář a dluh zaplatit, opravdu smutný.. Dlouho mě nic tak nenasralo.
Vyhrabal jsem obálku z koše a je tam doručeno 14.3, tak cajk.
jo a je to WLG, jsem to popletl :)
Jak muze, kurva, soud rozhodnout o necem, co ani nezkoumal? Na co tam ty zmrdi sedi? A jaktoze takovyhle rozhodnuti dal vydavaji, kdyz musi vedet, ze je to hajzl podvodnicka? Prej pravni stat, hovno leda.
prodej promlčenejch pohledávek......
PYČO kde to jsme tohle je fakt vrchol !!!

16.03.2011, 22:11 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-03-16 22:14:53
Psal jsem i Český advokátní kanceláři,ať ho pokáraj. Pokud neporušil zákon, tak se minimálně nechová eticky. Psal jsem dfensovi, ať to uveřejní. Třeba něco z toho pomůže a když ne, tak mám alespoň dobrej pocit,že jsem se o něco pokusil.
A zahřálo mě, že existujou právnici, kteří zadarmo pomůžou. Viz
[ Link ] a Mgr. Alexandra Juráčková .
Dlužíte 687Kč? Zaplaťte 21206Kč :D:D:D

16.03.2011, 23:06 |
Rudi Kéž by mu někdo zlámal obě haxny!

17.03.2011, 07:55 |
Veva tohle ja takový zmrdstvo!!!
jako Rudi
Tak adresa tu je, tak co na to hradečáci?

17.03.2011, 08:31 |
Pekys tvl, z toho zustava rozum stat.
Bohužel už jsem se setkal s tím, že paní ze spořitelny zfalšovala podpis na smlouvu na stavební spoření, kde si načerpala úvěr na cizí osobu.
Dnes se k tomu vyjádřila právnička a máma musí zaplatit tich 21206Kč. Opravdu neskutečný.
viz:
Vážený pane Marinove,
byla mi postoupena Vaše věc Občasnkým sdružením Nedejte se k vyřízení.
Vaše maminka si zřejmě nevyzvedla obsílku od soudu ve které jí soud zaslal
návrh na vydání platebního rozkazu s výzvou aby se k návrhu vyjádřila a
zda souhlasí s projednáním věci bez její přítomnosti. Zásilka s obsílkou
byla uložena na poště a po té vrácena soudu. Právně to znamená, že bylo
Vaší mamince řádně doručeno. Protože se Vaše maminka nevyjádřila soud věc
projednal bez její přítomnosti a protože nebyly uplatněny žádné námitky
zejména námitka promlčení, rozhodnul soud že má zaplatit dlužnou částku i
náklady řízení za právní zastoupení. Stejně postupoval i exekutor při
vymáhání částky stanovené rozsudkem. K částce kterou uložil Vaší mamince
zaplatit soud se ještě připočítaly částky za náklady exekuce a odměnu
exekutora a dále za odměnu za právní zastoupení v exekuci. Za současného
právního stavu věci již Vám nemohu účinně pomoci. Pokuste se sjednat
splátkový kalendář. S exekutorem komunikujte písemně. Je mi líto, že Vám
nemohu dát příznivější zprávu.
Mgr. Alexandra Juráčková
advokátka
kdyby se někdo po nocích nudil :)
[ Link ]
Fikce doručení v praxi... Takže zas to schytaj lidi, co za nic nemůžou a ten kdo chce, tak i tomuhle se dá vyhýbat. Bych blil...
Nasere. Neni uz nejaka hromadna zaloba na tyhle kurvy, ke ktere by jste se pripojili??
MARI: to odepsali ty právníci co to nabídli řešit zdarma?
jinak já jsem asi debil, ale nechápu. tvoje máma podepsala pojištění FLEXI a neplatila ho?

17.03.2011, 09:37 |
Pekys Luke: právě že ho nepodepsala, ale u soudu to nezkoumali. Takhle jsem to pochopil ja.
Jinak bych to zaplatil a dal je k soudu za neopravněnou exekuci. Určitě bych si na to vzal pravnika (ne toho zadarmo), ale pokud opravdu není smlouva, na jejímž základě by to bylo, pak bych se bránil.

17.03.2011, 10:03 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-03-17 10:04:52
Luke_288:
jj, odepsala mi ta paní Juráčková.
Jedná se o Flexi pojištění, u mnohých smluv chybí podpisy a nebo jsou zfalšované ale mnohdy jsou korektní. Máma nikdy žádný pojištění neměla, tak neví co to je. Mnoha lidem se stalo, že pojištění zrušily, ale nezaplatili ještě jeden měsíc, záhadným způsobem se ztratil dopis, který jim poslala pojišťovna s urgencí platby a po čase to pojišťovna prodala společnosti WLG.
Pekys: Celý jsem pí. Juráčkový naskenoval a zkusí v tom něco udělat,ale vyjádřila se v tom smyslu, že už je to pravděpodobně pasé. Kontaktoval jsem člověka, co chce podat hromadnou žalobu, tak uvidíme. Ale já se soudit nebudu, nemám na to čas ani prostředky.
Je nějaký zákon, že u dluhů do 10000 (do týhle částky se nezapočítavají úroky, odměny právníkovy, exekutorovi, náklady soudu) se už nelze odvolat proti rozsudku, i když jsou promlčený nebo je existence důkazů, že člověk nic nedluží. Pořád si přijdu jak ve snu, vždyť je 21.století a nežijeme za komanče.
Nechci rozviřovat konspirační teorie, ale když má předseda sdružení Nedejte se ve vizitce "uznávaný akvarista", tak mi přijde že si z toho dělaj tak akorát prdel...
Máš nějakou informaci, že se jim podařilo nějakýho člověka osvobodit od placení?
Jinak je to svinstvo a lámal bych za to ruce. Smutný je, že to je nejspíš legální svinstvo...

17.03.2011, 10:22 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-03-17 10:24:01
no tvl tak to potom at žijou i někteří právníci, protože jak někdo může napsat závěr, že to teda zaplatit musí, když je smlouva podepsaná jen jednostranně. to je podle mě pochybení z její strany jak prase. zvlášt pokud tvoje mamina nikdy flexi pojištění neměla (já ho mám, tak jsem zvědavej :), ale platím)
podle mě si vybíraj lidi u kterých je pravděpodobný, že si nevezmou dobrýho=dražšího právníka. protože jinak si nedovedu představit, že by ještě nenarazili na někoho, kdo by to celý rozbil...
Tak pročetl jsem celou diskuzi a zatím nikdo nepřišel na něco za co ho žalovat,ale je to minimálně neetický. Akorát jsem psal chlapovi co shání právníka, kterej by se do žaloby pustil a chce udělat hromadnou žalobu.
Prady2: Tu diskuzi jsem celou pročítal a mnoha lidem napsal odvolání/odpor o promlčenosti, gallat to stáhnul a soud zrušil. Ale v našem případě a v mnoha dalších už je pozdě. Máma byla hospitalizovaná, ale byla svéprávna, tak si prostě poštu musí přebírat, tak si za to podle naší legislativy může sama. Kdyby byla v komatu, bezvědomí či jinej těžší zdravotní stav, tak je to asi něco jinýho
jestli máte čas, tak si tu diskuzi přečtěte, garantuju Vám, že Vás to pěkně nasere, i když s tím nemáte nic společnýho. Alespoň si člověk uvědomí, že si musí dávat bacha na každým rohu.
Prady2: To jsou stránky paní advokátky s kterou to řeším, tak by to snad mělo být OK.
[ Link ]
Radši si vzít a zaplatit svýho právníka.
nevim, nechápu jak může bejt žaloba postavená na jednostranně podepsaný smlouvě.

17.03.2011, 10:52 |
TROY mari
hele to mám za barákem toho advokáta ) se tam můžu podívat večer
Troy:
tak mu tam rovnou nech nějakej vzkaz, nejlépe molotow či jinou laskominu :D
bandu zfetovanejch n*grů s letlampama :-)

17.03.2011, 11:32 |
Rudi Hele nechci nijak srážet danou právničku, nicméně návštěva právníka tě bude stát cca 1000Kč a víš jistojistě, jak se co má. Takhle ve finále není problém nafejkovat mail a lidem podávat lichý informace, kor v tomdle případě.
Jinak bejt tebou, tak místo Novy zkusím Primu, ty se poslední dobou chytaj každýho hovna, viz jejich zprávy, Krimy, Krimy + nebo by byl třeba dobrej námět pro Soukromý Dramata...

17.03.2011, 12:47 |
TROY se tam schválně večer kouknu co to je zač :o)
Šel bych po těch podepsaných smlouvách pojištění a pak i po dokladech potvrzující to, že jsem buď na poště si výzvu od soudu nepřevzal a byla mi poslána a nebo po podpisu, že jsem to jako převzal. Tak jako tak bych podal trestní oznámení na neznámého pachatele a začčal bych to řešit přes PČR pro podezření z podvodu, kdy PČR by si měla všechny potřebné dokumenty vyžádat a pak tedy udělat třeba grafologický rozbor těch podpisů atd.
Tohle bych si na hlavu nenechal srát!
Hlavní poučení z toho je, že prostě pokud se (byť ne vlastní vinou) dostanete do průseru, tak ho chtě nechtě musíte řešit. Hlavně neignorovat doručenou poštu. Já se třeba dostal do registru dlužníků, protože nějakej p*čus někde nahlásil moje rodný číslo (netuším, kde ho vzal) a půjčil si prachy. Díky tomu jsem si třeba nemohl vyřídit hypotéku - přitom jsem v tom byl naprosto nevinně. Ale právě proto, že jsem to nepodcenil a začal to řešit, tak nakonec uznali chybu a z registru mě smazali.

21.03.2011, 02:30 |
Luis0 Tak jsme další v týhle kause. V pátek jsem málem dostal infarkt, ale díky internetu a diskusím už jsme s manželkou trochu v klidu.... je to promlčené a stihneme to zlikvidovat.
Nicméně nedalo mi to a začal jsem sbírat info a mám jednu zajímavou teorii. Společným znakem tohohle všeho je, že mnoho postižených o pojistný smlouvě ze který dluh vznikl nemá ani tušení (manželka to samý, nic neuzavírala a na pojišťovně - Česká spořitelna, nám řekli, že prý to bylo kapitálový spoření na nevlastního syna). Klasickej průběh. Založeno, nezaplacena ani první splátka a následně po třech měsících zrušená smlouva pro neplacení klientem a z ní vzniklá pohledávka jako úhrada za zrušení. Kamarád co dělal v tomhle sektoru mi potvrdil, že před lety se celkem často pojišťovnám stávalo, že jejich externí agenti "pojistili" někoho kdo o tom neměl ani páru aby zkásnuli provizi. Je jasný, že když pak někomu domů přišla pojistka, kterou neuzavřel tak to patrně hodil do koše a stejně tak o tři měsíce později upomínku o zaplacení poplatku ze zrušený smlouvy. Pojišťovnám to pak asi docvaklo a tak, než by riskovaly skandály a ztrátu dobrého jména (myslím si, že nedokázaly odlišit lidi co se stali objetí podvodu a lidi, který si prostě jen pak rozmysleli uzavření pojistky a nezaplatili ani první splátku), platby nevymáhaly, neupomínaly, nechaly je promlčet.
Jenže v účetnictví firmy to pochopitelně je trvale zanesený. Pak stačí aby se třeba změnil management, který o týhle praxi nic nevěděl a nebo i věděl, ale usoudil, že se třeba s pomocí právníka (kámoše) pěkně napakuje čemuž naše podělaný zákony dokonale nahrávají a prodal pohledávky. Aby ale byly z obliga je v tý smlouvě o prodeji pohledávek bod o tom, že to je promlčený čímž se podle mýho pojišťovna kryje....
Myslím, že jediná šance na spravedlnost a finanční odškodnění bude Štrasburg, protože si nedovedu představit, že by tady u nás v tom kocourkově někdo mohl zažalovat soudce za to že měl v případu padělaný nebo neplatný doklady (např. smlouvy bez podpisu nebo smlouvy s padělaným podpisem) a že podle nich někoho odsoudil...
no čtu to tady teď ráno a nemám slov, škoda že nemáte někdo DAS-ku a právníka na ně, ať se slovně poperou
LuisO: Zajímavá hypotéza, po jejím přečtení jsem ještě víc nasranej.

23.03.2011, 16:32 |
Daryl (A)
Ja mam DAS prave kvuli temto pripadum. Uz parkrat mi vytrhli trn z paty. A prave u toho je vyhoda, ze te vubec netrapi, kolik se prosoudi. Proste muzes jit na krev i v pripadech, kde by ses rozmejslel, zda ti to za to stoji ...

15.04.2011, 19:21 |
empiK (M)
tak uz to bylo na Prime ve zpravach, ale ze to trvalo...
MGR není titul pro právničku dostudovanou, ještě jí chybí dodělat JUDr. takže to bude zatím jen nějaká "částečná" právnička
empiK: Kdy prosímtě? Rád bych na to kouknul. Jestli to bylo na můj popud, tak mi to upřímně udělalo radost :), jestli na popud někoho jiného tak taky, ale trošku menší :D

15.04.2011, 20:46 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-04-15 20:51:32
Dneska, říkali, že vymáhají po lidech zaplacení za pojistné smlouvy, i 10 let staré, ale plno lidí žádnou neuzavřelo, ale raději zaplatí než nechávat nabíhat penále a dohledávat ty smlouvy, což když nic neuzavřeli, tak nic v ruce nemají. Pohledávky koupila nějaká firma.
Takže asi nejlepší tedy zaplatit, pak ale udělat nějaké sdružení a hromadně to řešit přes právníka, ať ta firma dokáže, že ta smlouva je a že je to opravdu nárokovatelné.... což je na dlouho dobu :-(
a titul Mgr. pro advokátku je normálně používaný, sice asi nemůže třeba dělat trestní právo, nevím přesně, ale normálka právní zastupování je OK. Navíc sám mám zkušenost s Mgr. advokátkou a zařídila mi 3 právní zajebávky, co jsem potřeboval, a naprostá spokojenost -
[ Link ] - Je nutné uvést, že titul doktora práv není výsledkem doktorského studia, jedná se stále o magisterskou úroveň vysokoškolského vzdělání a proto je právník s titulem Mgr. s právníkem s titulem JUDr. vzděláním rovnocenný.
Tak už jsem to našel. Ta reportáž tam je od 21.minuty. Škoda, že to opravdu nebylo v útočnějším pořadu, než jsou zprávy. Tahle reportáž moc poprask neudělá.
[ Link ]

19.04.2011, 09:05 |
Dr.T A nejde zažalovat soudce za nespravny postup pri vyhodnoceni pripadu? Vzdyt smlouva s podpisem pouze jedne strany je neplatna, tudiz je to pochybeni jeho konecneho veridktu o vine ci nevine, tudiz pozadovat vzniklou skodu na nem, kdyz neco udelal spatne pri vykonu povolani, ne?
neplatna smlouva - soudce uzna vinu na podklade neplatneho dokumentu - spatny verdikt - za vzniklou skodu muze on - at ji uhradi, resp. ma mit pojisteni za skody vznikle pri vykonu povolani.
Je to takhle resitelne? logicky ano, pravne???